Etrafta duyduğumuz çok fazla kişisel gelişim kitabı var! Kuantumun ve tılsımların cazibeli büyüsüne kapılmadan kendimize işe yarar bir kitap bulabilir miyiz? Açıkçası bu biraz zor ama olanaksız değil. Yeni bir…
özet
Gülseren Budayıcıoğlu’nun Kitaplarını Okumalı mıyız?
Bir kitabı çok satanlarda gördüğümüzde, o kitaplara dair olumsuz önyargılarımızın oluşması alışıldık bir durum. Açıkçası bu önyargılarımızda çoğu zaman haksız değiliz. Neler görmedik ki çok satanlarda… Günümüzde eleştiri kültürünün yerini…
Aganta Burina Burinata – Halikarnas Balıkçısı
Bazılarımız bir kitap okuduktan sonra şöyle diyebilir: Bir kitap okudum, bütün hayatım değişti. Ama hepimiz bu deneyimi yaşamayabiliriz. En azından bazı kitaplarda o kitabı okuduktan sonra bir yere, bir olguya,…
Othello: IAGO – Kötülüğün Portresi
Kötülüğün Portresi’nin bu bölümünde edebiyat tarihinde kendine çok güçlü bir yer edinmiş bir kötüyü konuk edeceğiz. Ama öncesinde ele alacağımız kötünün tam anlamıyla mahiyetini görebilmemiz adına önceki bölümlerde karşımızda hangi…
Fareler ve İnsanlar – John Steinbeck
1900’lü yılların başlarında Amerika’da sezonluk rençberler vardı. Bu insanlar iş nerdeyse o çiftliğe gider. Orada bir dönem çalıştıktan sonra yeni bir iş bulabilmek umuduyla bir başka çiftliğin yolunu tutarlardı. Bu…